Ολόλευκο διαμάντι σε πέτρες
Αγορά Πώληση Διαμαντιών Gold Experts

Τα διαμάντια λόγω της σκληρότητας τους, πήραν το όνομα τους από την αρχαία ελληνική λέξη «άδάμας» που σημαίνει αήττητος. Η σκληρότητα αυτή και η ιδιαίτερα εντυπωσιακή λάμψη τους τους έχει δώσει πολύ μεγάλη εμπορική αξία (αγορά, πώληση διαμαντιών). Αποτελούνται από καθαρό άνθρακα και η λαμπρότητα τους τα κάνει περιζήτητα. Εκτός από την κοσμηματοποιεία τα βρίσκουμε και σε βιομηχανικές εφαρμογές. Το βάρος τους το μετράμε σε καράτια (διακόσια χιλιοστά του γραμμαρίου ισοδυναμεί με ένα καράτι).

Τα πιο καθαρά και λαμπερά διαμάντια χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κοσμημάτων. Το 5% της παγκόσμιας παραγωγής διαμαντιών καταλήγει σε κοσμήματα. Τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή εργαλείων λείανσης άλλων μετάλλων ή αντικειμένων. Σήμερα παράγονται και τεχνητά διαμάντια όχι όμως για την κατασκευή κοσμημάτων.

Η αγορά – πώληση των διαμαντιών ξεκίνησε τον πρώτο αιώνα και αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στην Βενετία τον 14 αιώνα. Τον 18 αιώνα η σκυτάλη πέρασε στο Άμστερνταμ. Οι χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή διαμαντιών σήμερα είναι η Ρωσία, η Ινδία, Η Νότιος Αφρική και η Κίνα.

Τα διαμάντια παρουσιάζουν μια οπτική ανισορροπία όταν τα κοιτάμε και αυτό οφείλεται στην ύπαρξη προσμίξεων στο σώμα του. Σε αυτούς τους χρωματισμούς οφείλεται και ο χαρακτηρισμός που έχουν ως πολύτιμοι λίθοι. Τα ακατέργαστα διαμάντια δεν εμφανίζουν λάμψεις και η απουσία των προσμίξεων τους δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Τα συνθετικά διαμάντια είναι όμοια με τα φυσικά, αλλά παράγονται σε εργαστήρια και όχι στη φύση. Είναι αδύνατο να τα ξεχωρίσει κάποιος χωρίς τα κατάλληλα όργανα. μέτρησης. Στην κοσμηματοποιεία οι κυριότερες απομιμήσεις που χρησιμοποιούνται είναι το συνθετικό ζιρκόν, ο μοϊσσανίτης, το διάφανο ζαφίρι, το διάφανο τοπάζι και το στρας. Για την βελτίωση της εικόνας των διαμαντιών χρησιμοποιείται ακτινοβολία λέιζερ, που εξαλείφει τις ατέλειες και κλείνει τις ρωγμές. Η συγκεκριμένη τεχνική δεν είναι αποδεκτή στην βιομηχανία κοσμημάτων. Μόνο ένας έμπειρος εκτιμητής – γεμολόγος μπορεί να εντοπίσει και να καταγράψει τέτοιου είδους παρεμβάσεις πάνω στα διαμάντια.

Η αγορά και πώληση διαμαντιών κρύβει παγίδες και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Στην Gold Experts μπορείτε να έχετε μια ακριβή εκτίμηση της αξίας των διαμαντιών σας, με μία επίσκεψη στο κατάστημα μας. Οι εκτιμήσεις και κοστολογήσεις βασίζονται στη λίστα Rapaport.

Διαμάντι μεγέθους μεγαλύτερο από πέτρα
Αγορά και Πώληση Διαμαντιών στην Αθήνα